Santa Maria: Vegetarian Taco Mix

Idag tänkte jag ta ett steg utanför min comfort zone och testa något vegetariskt, men eftersom jag inte vill ta för stora steg för fort så börjar jag med något som liknar kött.
Väldigt simpelt att tillaga: koka upp tillsammans med en dl krossade/passerade tomater och två dl vatten. Låt sjuda i 2-3 minuter.
 
Jag insåg här att det blev ganska färglöst och tråkigt att visa tallriken som jag hade tänkt äta den. Jag håller på att tömma kylen inför New York, så jag har inte så mycket mat kvar hemma. För läsarnas skull gjorde jag ändå ett tappert försök till att skapa en vegetarisk tallrik, som jag tänker mig att de brukar se ut:
Lite grönsaker och färska, gröna örter.
 
Smaken då? Först främst så blev jag positivt överraskad över konsistensen.
Hade jag inte vetat bätte så hade jag trott att det var häst i detta. Sen var smaken bra också. Om jag hade blivit serverad den här färsen tillsammans med de vanliga tacotillbehören så hade jag troligtvis inte märkt att det var vegetariskt.
Visst, jag kände en lite sur bakgrundssmak när jag hade ätit hälften. Det kan ha varit soyaproteinet, men det kan även bero på att jag inte gjorde färsen med krossade tomater utan med en bruk tacosås som stått öppen
i kylen i över två veckor.
 
Jag måste lyfta på hatten för den här produkten.
Det kommer bli fler gånger. Varför?
Billigt
Lättlagat
Smakar bra
Miljövänligt att skippa köttprodukter lite då och då
Bra näringsvärden
 
 

RSS 2.0