Tårtkalas!
Förra veckan bjöd jag firman på tårta för att fira min
födelsedag (som ägde rum 11 juli). Vanligtvis när det bjuds på tårta på firman så är det antingen prinsesstårta eller smörgåstårta vi äter. Gott, men fenomenalt fantasilöst enligt mig. Hade jag haft ork hade jag bakat min tårta, som är ett mästerverk bestående av marängbotten och vaniljparfait med krossad daim, och bjudit gubbarna på den.

Men det orkade jag inte.
Istället tog jag tillfället i akt att testa en tårta jag aldrig smakat. Tages hade flera som verkade goda, men det var en som fick det att vattnas lite extra i munnen när bagartösen rabblade fyllningar; Jamaicatårtan.
Tårtan har en vanlig sockerkaksbotten och sedan en fyllning av pistagekräm, vaniljkräm och grädde med marsipan runtom och mandelbiskvier, grädde och bananer i gelé på toppen.
Fantastiskt god tårta! Jag kommer aldrig mer köpa en prinsesstårta.
Morsan, du behöver dock inte vara orolig. Skulle det bli aktuellt för mig att bjuda på tårta så kan du få en grodbakelse eller nåt liknande. Din nötkänsliga lilla filur.
Jag hade inte med mig kameran till kalaset, så tyvärr kan jag inte visa en bild på tårtan. Ni får hålla till godo med vad jag ur minnet återskapade av modellera när jag kom hem från jobbet.

födelsedag (som ägde rum 11 juli). Vanligtvis när det bjuds på tårta på firman så är det antingen prinsesstårta eller smörgåstårta vi äter. Gott, men fenomenalt fantasilöst enligt mig. Hade jag haft ork hade jag bakat min tårta, som är ett mästerverk bestående av marängbotten och vaniljparfait med krossad daim, och bjudit gubbarna på den.

Men det orkade jag inte.
Istället tog jag tillfället i akt att testa en tårta jag aldrig smakat. Tages hade flera som verkade goda, men det var en som fick det att vattnas lite extra i munnen när bagartösen rabblade fyllningar; Jamaicatårtan.
Tårtan har en vanlig sockerkaksbotten och sedan en fyllning av pistagekräm, vaniljkräm och grädde med marsipan runtom och mandelbiskvier, grädde och bananer i gelé på toppen.
Fantastiskt god tårta! Jag kommer aldrig mer köpa en prinsesstårta.
Morsan, du behöver dock inte vara orolig. Skulle det bli aktuellt för mig att bjuda på tårta så kan du få en grodbakelse eller nåt liknande. Din nötkänsliga lilla filur.
Jag hade inte med mig kameran till kalaset, så tyvärr kan jag inte visa en bild på tårtan. Ni får hålla till godo med vad jag ur minnet återskapade av modellera när jag kom hem från jobbet.

Baileys Créme Caramel
I somras när jag var i Tyskland passade jag på att investera en ansenlig summa pengar i alkohol. Som vi alla vet är alkohol en otroligt säker investering
då den aldrig tappar i värde. Vin är ett bra exempel på det.
Jag vet till exempel att en flaska Chateau Lafitte med årgång 1787 från Thomas Jeffersons (USAs president 1801-1809) vinkällare såldes för
160 000 dollar år 1985. Det är med det som grund jag ännu inte öppnat min Elvis Prestley-vinflaska som jag fick av Jocke på min födelsedag.

Aja, åter till testet. Baileys Créme Caramel:

Tycker ni att vanlig Baileys är sött och sliskigt? Jag tycker det. Det är en dryck som man bara ska smutta lite på. Baileys Créme Caramel är en dryck man ska smutta väldigt lite på. Den är ännu sötare och sliskigare än orginalet.

Betyg 4/10
då den aldrig tappar i värde. Vin är ett bra exempel på det.
Jag vet till exempel att en flaska Chateau Lafitte med årgång 1787 från Thomas Jeffersons (USAs president 1801-1809) vinkällare såldes för
160 000 dollar år 1985. Det är med det som grund jag ännu inte öppnat min Elvis Prestley-vinflaska som jag fick av Jocke på min födelsedag.

Aja, åter till testet. Baileys Créme Caramel:

Tycker ni att vanlig Baileys är sött och sliskigt? Jag tycker det. Det är en dryck som man bara ska smutta lite på. Baileys Créme Caramel är en dryck man ska smutta väldigt lite på. Den är ännu sötare och sliskigare än orginalet.

Betyg 4/10
Godistest
Hej! Det var inte igår! Det har varit lite slött med uppdateringar den senaste tiden. Sen i augusti. Men nu är jag tillbaka!
För ett par veckor sedan testade jag den nya Marabou Vinter med smak av julkryddor; nejlika, kanel, kardemumma, ingefära, vanilj och peppar. Konstig blandning säger ni, ja säger jag. Jag är ett stort fan av Marabous chokladkakor och blev besviken på denna. Marabou brukar lyckas väldigt bra med sina chokladkakor och har en uppsjö av fantastiska kombinationer. Denna är enligt mig den sämsta chokladkakan de gjort.

Betyg: 3/10
Jag har även testat andra produkter från Marabou; Sensation Toffee Walnut och Sensation Yoghurt Raspberry.
Den förstnämnda tyckte jag inte alls om. När man tar en tugga och ser fyllningen (som ser ut som Centerfyllning) så förväntar man sig en viss smak. Istället kommer en en alldeles för stark valnötssmak som överröstar alla andra smaker. Man blir helt ställd och allt känns hopplöst.

Betyg 1/10
Den andra då? Den gillar vi! Hallon- och yoghurtfyllningen känns väldigt fräsh och funkar riktigt bra i kombination med chokladen. Här är det ingen smak som mobbas bort i förmån för någon annan. Det känns som att alla smaker kommer fram bra och drar sitt strå till stacken.

Betyg 6/10
Till sist tänkte jag slå ett slag för en produkt från Cloetta som jag testade igår. Jag vet inte om den är ny eller om den har funnits länge. Jag såg den iallafall för första gången igår. Produkten jag pratar om är Center Nougat. Jag är ett STORT fan av vanlig Center. Det är så sjukt gott att bita av botten på pralinen och suga ut den fantastiska karamellfyllningen för att sedan låta den utsökta mjölkchokladen smälta i munnen. Gaaah.
Aaaaanyway, i den här Centern har fyllningen av karamell bytts ut till en fyllning av nougat. Och till en riktigt god sådan! Jag är egentligen inte en nougatkille, så jag blev väldigt positivt överraskad när jag tog första pralinen och kände hur bra nougatfyllningen gör sig med chokladen. Det känns så äkta och inkört! Som att den här smaken har funnits sedan 1941 och att receptet har förbättrats och förfinats ända sedan dess!

Betyg 7/10
För ett par veckor sedan testade jag den nya Marabou Vinter med smak av julkryddor; nejlika, kanel, kardemumma, ingefära, vanilj och peppar. Konstig blandning säger ni, ja säger jag. Jag är ett stort fan av Marabous chokladkakor och blev besviken på denna. Marabou brukar lyckas väldigt bra med sina chokladkakor och har en uppsjö av fantastiska kombinationer. Denna är enligt mig den sämsta chokladkakan de gjort.

Betyg: 3/10
Jag har även testat andra produkter från Marabou; Sensation Toffee Walnut och Sensation Yoghurt Raspberry.
Den förstnämnda tyckte jag inte alls om. När man tar en tugga och ser fyllningen (som ser ut som Centerfyllning) så förväntar man sig en viss smak. Istället kommer en en alldeles för stark valnötssmak som överröstar alla andra smaker. Man blir helt ställd och allt känns hopplöst.

Betyg 1/10
Den andra då? Den gillar vi! Hallon- och yoghurtfyllningen känns väldigt fräsh och funkar riktigt bra i kombination med chokladen. Här är det ingen smak som mobbas bort i förmån för någon annan. Det känns som att alla smaker kommer fram bra och drar sitt strå till stacken.

Betyg 6/10
Till sist tänkte jag slå ett slag för en produkt från Cloetta som jag testade igår. Jag vet inte om den är ny eller om den har funnits länge. Jag såg den iallafall för första gången igår. Produkten jag pratar om är Center Nougat. Jag är ett STORT fan av vanlig Center. Det är så sjukt gott att bita av botten på pralinen och suga ut den fantastiska karamellfyllningen för att sedan låta den utsökta mjölkchokladen smälta i munnen. Gaaah.
Aaaaanyway, i den här Centern har fyllningen av karamell bytts ut till en fyllning av nougat. Och till en riktigt god sådan! Jag är egentligen inte en nougatkille, så jag blev väldigt positivt överraskad när jag tog första pralinen och kände hur bra nougatfyllningen gör sig med chokladen. Det känns så äkta och inkört! Som att den här smaken har funnits sedan 1941 och att receptet har förbättrats och förfinats ända sedan dess!

Betyg 7/10