Im back, bitches!

På grund av dåligt engagemang bland läsarna la jag ned bloggen. Många läsare men få kommentarer.
Sedan jag la ned bloggen har det varit väldigt många som hört av sig och sagt att jag måste ta upp bloggandet igen. Konstigt hur det funkar det där. När allt rullar på som det ska är det få som bryr sig, men så fort man lägger ned skiten blir det ramaskri. Jag säger "" för det finns faktiskt några tappra själar som håller mitt hopp till mänskligheten vid liv.

Jag kan säga att jag testat mycket nytt under tiden jag varit off-air. Jag tänker inte gå in på några speciella produkter idag, men däremot tänkte jag visa hur produktiv jag varit i mitt kockande och bakande den senaste tiden. Jag försöker göda upp mig själv så att jag ska kunna överleva ett år i Australien utan pengar.

Det första ni får se är en egen skapelse som jag serverade som efterrätt när jag bjöd morsan, Pelle och syrran med familj på årets första grillning.



Det är en citronkaka som bakades med ett marängtäcke. Av gulorna som blev över efter att jag gjort marängen gjorde jag vaniljparfait som jag toppade kakan med. Till den serverades Dumlemousse.

På nästa bild ser ni mina egna pannbiffar som är smaksatta med lök, pressad vitlök, salt, svartpeppar och färsk chili. Såsen gjorde jag utav det som blev kvar i pannan efter stekningen, stekt lök, kalvfond, grädde, salt och peppar. Potatisen och morötterna tillagades i ugnen.



Anledningen till att denna inte så speciella maträtt lyckades ta sig in på bloggen var att den var så fantastiskt god att jag blev en hel del stolt över mig själv.

Nästa bildserie är över en rabarber- och jordgubbskaka som jag bjöd morsan och Pelle på. Till den serverades vaniljvisp. Denna kaka kommer göras många gånger framöver!

Före ugn


Efter ugn


Före mage


Här skulle ni egentligen fått en efter mage-bild, men jag glömde tyvärr kameran. Sorry.


Eftersom det är mors dag idag bjöd jag mosan på middag. Igår. Fråga mig inte om hur den ekvationen går ihop.

Kyckling marinerad med bland annat vitlök och Sambal oelek, tillagad i ugn.
Potatisklyftor, rödlök och paprika kryddat med rosmarin, salt och peppar.
Sweet chili-sås gjord på creme fraiche, sweet chili-sås, sambal oelek, salt och peppar.



Mycket gott!

Idag gjorde jag en tårta till mor. Jag frågade henne vad hon ville ha på tårtan och hon svarade att hon aldrig fått nån chokladtårta. Spännande tänkte jag och började fila på ett recept. Jag tog typ allt jag tycker är gott och körde in det i en tårta. Det kunde lika gärna kunnat sluta med fiasko och slagsmål, men det blev mycket gott!



Vi tar tårtan från översta lagret och jobbar oss nedåt:
Chokladglasyr gjord på 70% choklad med hallonsmak.
Kaka.
Mosade färska jordgubbar. Belgiska med mycket söta och goda!
Kaka.
Vitchokladmousse gjord på vitchoklad (no shit), grädde och ägg.
Maräng gjord på traditionellt vis.
Vitchokladmousse.
Kaka
.



Runtom tårtan är det vanlig grädde, lite socker och vaniljsocker.
Klickarna är av mousse gjord med Marabou Daim.
Hyvlad Marabou Choklad. M for Mama.

Nu ska jag gå och ta en bit till.

Kommentarer
Hej jag heter Linnéa. S

Allt ser väldigt gott ut, speciellt maten. Jag har förslag på nått du kan prova. Daim har kommit med någon "Summer dream" med päron och citronmeliss. Marabou har kommit med polkasmak oxå. På alkoholfronten har det ju kommit mycket "summer edition" grejer både på cider och öl sidan. Seså, prova på nu!

2010-05-31 @ 07:57:44
Hej jag heter ante "heman" lindman, (ja dom kallar mej heman i luleå :))

dina biffar såg fan smarriga ut, kycklingen med, men vad äre som har hänt? mattias gottegris?!



Jag har ett hett tips, GLAZE, it frekkin rocked my bbq world.

Btw linnea, marabous polka smakar som marabous mint krokant. dvs medioker

2010-05-31 @ 17:56:18
Hej jag heter ante "heman" lindman, (ja dom kallar mej heman i luleå :))

glömde säga att det är kul du är tebax, i moderna tider som det är måste man följa en blogg för att inte vara ute.

Skönt att inte behöva känna sej ute längre!

2010-05-31 @ 17:57:55
Hej jag heter Cemo

HAHAHAHA!!! Har du haft lite att göra eller?!

2010-05-31 @ 18:26:47
URL: http://cemos.blogg.se/
Hej jag heter evvo

Jag är lyckligt lottad och aningen tjockare..;-)

Allt är så j-a gott! Tack!

2010-05-31 @ 21:01:57
URL: http://minischafer.blogspot.com
Hej jag heter Omus^

2010-05-31 @ 21:27:36
Hej jag heter Faran

Linnea: Kan meddela att jag provat både Daimen och Maraboun. Har även testat lite olika sorters sommar-öl. Det kommer nog ett inlägg om det snart!



Ante: Har det inte framkommit tidigare i bloggen att jag är en gottegris? :P

Roligt att du saknat mig! :)



Cemo: Ja jag bor i Östersund och har knappt sett solen sen förra sommaren.



Mossan: Nöjet är nästan lika mycket på min sida!



Omus^: Tack, det värmer verkligen!

2010-06-01 @ 20:52:28
URL: http://smakblogg.blogg.se/
Hej jag heter Linnéa. S

Ante: Jag har oxå provat polkan och vet vad den smakar, men jag vill ju ändå ha ett utlåtande från ett proffs.



Kom på en till grej, Matte. Dessa nya ugnsbakade chips. Har hört delade meningar om dessa, men som sagt, man vill ju ha ett utlånande från ett proffs.

2010-06-02 @ 09:54:54
Hej jag heter Faran

Linnea: Jag har testat en utav smakerna. Kanske ska testa den andra smaken innan jag skriver ett inlägg om det.

2010-06-02 @ 11:55:17
Hej jag heter SAYA

Åh Matte Du är min framtida hemma-man!

När jag kommer hem till Öset får Du stå i köket!

Dvs om jag inte är på special-kost då...

Hoppas inte!

Vad duktig Du är, sjukt ambitiös! Jag som student får vara glad om jag pallar/har råd att gå och handla!

2010-06-10 @ 21:26:27
Hej jag heter Faran

Saya: Tack! Jag står gärna i köket och jag kan göra det även om du inte kan äta vissa grejer. Blir ju bara roligare om man måste hitta nya alternativ och testa nya saker! :)

2010-06-12 @ 17:00:59
URL: http://smakblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0